Gondolat-
ébresztő
gondolatok

Siker-képlet

Önmotiváló idézetek

Személyiség-
fejlesztés

KIYOSAKI

Wellness
a jövő
megatrendje

Aforizmák

Donald Trump idézetek

Nagy átverés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

T. Harv
 
E K E R

I D É Z E T E K

Az a helyzet, hogy az elérendő sikereidet meghatározó tényezőket a jellemed, a gondolkodásmódod, és a hiedelmeid képezik.


Észre kell vennünk, hogy a gondolataink és hiedelmeink nem mi vagyunk, azok nincsenek hozzánk láncolva. Csak annyi értelmük van a számunkra, amennyi jelentőséget mi tulajdonítunk nekik. Mivel valamiben így is, úgy is hinni kell, válasszunk magunknak olyan hiedelmeket, amelyek gazdaggá tesznek bennünket!


Az az igazság, hogy a gazdagokra haragudni biztos módszer arra, hogy örök életünkben szegények maradjunk.


Minden a gondolatainkkal kezdődik - amelyek az elménk termékei. Nem döbbenetes, hogy az elménk nagyjából az életünk alapja, a legtöbb embernek még sincs róla fogalma, hogyan működik?


Mások hibáztatása, az önigazolás és a siránkozás olyan, mint a drogok. Csak a stresszt csökkentik. Megszüntetik a kudarc miatti stresszt. Gondolj csak bele! Szüksége van-e mások hibáztatására, önigazolásra vagy panaszkodásra annak, aki nem vallott kudarcot így vagy úgy valamilyen módon? Nyilvánvalóan nincs.


Nem elegendő a megfelelő időben a megfelelő helyen lenni, hanem neked is a megfelelő személynek kell lenned a megfelelő időben és a megfelelő helyen.


A meggazdagodással az a gond, hogy az emberek túlnyomó többsége nem rendelkezik azzal a belső képességgel, amivel létrehozná és meg tudná tartani magának a nagy pénzösszegeket, és képes lenne felvállalni a több pénzzel és a nagyobb sikerrel együtt járó kihívásokat. Ez a fő oka annak, hogy az embereknek nincs elég pénze.


A másolódás a kulcsa ennek a vállalkozásnak (MLM). A másolódásnak a kulcsa viszont, a pénzügyi termosztátod. Ha nem megfelelő értékre van beállítva a vagyoni helyzeted termosztátja, akkor nem fogsz cselekedni, és a másolódásból semmi sem lesz.


Ha tudatosak vagyunk, a belénk programozott dolgokat annak látjuk, amik: összegyűjtött információknak, melyeket a múltban szereztünk, melyekben egykor hittünk, amikor még gyerekek voltunk, és nem tudtunk helyettük jobbat. Belátjuk, hogy amivé kondicionáltak minket, az nem valódi önmagunk, hanem tanult dolgok összessége.


A pénz, a gazdagság, az egészség, a betegség, a testsúly mind eredmény. Okok és okozatok világában élünk.


Figyeld csak meg, hogy azok az önerőből meggazdagodott milliomosok, akik elveszítik vagyonukat, viszonylag rövid időn belül visszaszerzik.


A szegények az idejüket bocsátják áruba, pénzért. Ezzel a stratégiával az a baj, hogy az ember ideje korlátozott. Ezáltal mindenképpen megszegik a legfontosabb gazdasági szabályt, miszerint "Sose legyen jövedelemplafonunk!" Aki úgy dönt, hogy az idejét fizetteti meg, valószínűleg lemond a meggazdagodásról.


A gazdagok abban hisznek, hogy megkaphatják az egész tortát, és meg is ehetik. A középosztályhoz tartozók azt hiszik, hogy az egész torta túl sok, ezért csak egy szeletet vesznek belőle. A szegények nem hiszik, hogy megérdemlik a tortát, ezért fánkot vesznek, a lyukra koncentrálnak a közepén és azután csodálkoznak, miért nincs "semmijük".


Ne feledd: amire figyelsz, az megnő. Gyakran mondom a tréningjeinken: "Ahová figyelem irányul, ott energia áramlik, és eredmények mutatkoznak."


A gazdagok nem okosabbak, mint a szegények, csak más, számukra előnyösebb pénzkezelési szokásokat alakítottak ki.


Azt mondani, hogy "Majd foglalkozom a pénzemmel, ha lesz bőven", olyan, mintha egy túlsúlyos ember azt ígérné: "Majd elkezdek sportolni és diétázni, ha lefogytam tíz kilót." Így a szekeret fogjuk a ló elé, és nem jutunk sehová... vagyis inkább hátrafelé mozgunk. Először kell kezdenünk megfelelőképpen kezelni meglévő pénzünket, azután lesz több pénzünk, amivel foglakozhatunk.


A gazdagok egész nap szórakozhatnak és pihenhetnek, mert értelmesen dolgoznak. Értik, és használják a hatástöbbszörözést. Más emberekkel és a pénzükkel végeztetik el a munkát.


A hálózati marketing például fantasztikus ötlet. Először is általában nincs hozzá szükség jelentős mennyiségű kezdőtőkére. Másodszor a kezdeti munkabefektetés után rendszeres jövedelmet biztosít (ugyancsak a passzív jövedelem egyik formája) évről évre. Próbálja meg valaki elérni hétköznapi irodai munkával!


A legtöbb embert arra programozták, hogy ne tegyen szett passzív jövedelemre. Mit mondtak a szüleink úgy tizenhárom és tizenhat éves korunk között, amikor pénzt kértünk tőlük? Azt ajánlották: "Menj csak, fiam, és nézz valami passzív jövedelem után!" ? Kétlem. A legtöbben azt hallottuk. "Menj dolgozni!";"Szerezz állást!", vagy valami ehhez hasonlót. Azt tanultuk, hogy a pénzért dolgozni kell. A passzív jövedelem fogalma a legtöbb ember számára idegenül cseng.


A szegények egy dollárban azt az egy dollárt látják, amit valamilyen azonnali szükséglet fedezésére kiadnak; a gazdagok minden dollárt "magnak" tekintenek, amit el lehet ültetni, és száz másikat terem, azokat azután újra el lehet ültetni, és még ezret teremnek.


Rájöttem, hogy leggyakrabban az eszem volt a sikereim legnagyobb megakadályozója, és elsajátítottam a pénzcsinálás "belső játékát", no meg a gazdagok gondolkodásmódját.


Ha a tettek olyan fontosak, vajon miért nem tesszük meg, amiről tudjuk, hogy meg kell tennünk?
Félelemből.
A félelem, a kétség és az aggodalom a legnagyobb akadályai nemcsak a sikernek, de a boldogságnak is. Ezért az egyik legnagyobb különbség a gazdagok és a szegények között az, hogy a gazdagok akkor is hajlandók cselekedni, ha félnek, a szegényeket viszont meggátolja a félelem.


Elménk a történelem legnagyobb szappanopera-forgatókönyvírója. Hihetetlen történeteket talál ki. Ezek általában olyan drámákra és szerencsétlenségekre épülnek, melyek nem történtek meg, és valószínűleg nem is fognak.

FOLYTATÁS


Ajánlott OLVASMÁNY: A milliomos elme titkai

Önmotiváló IDÉZETEK - háttérzenével!
 

Ha honlapunkról a barátaidat is tájékoztatod,
bizonyára hálásak lesznek Neked ezért.

Előnyök
A nagy
átverés
Trendek
Alkalmassági teszt
Siker-képlet
Jövedelemszerző
IQ teszt

Minden jog fenntartva! © VITALOR Bt. 2003 - 2008